Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Oct 31, 2020

I veckans avsnitt är Tyngre Rehab ärade att få gästas av vetenskapskommunikatören Lars Avemarie. Lars är kliniskt verksam fysioterapeut, skribent och internationell föreläsare men är för många känd via sociala medier som en av de främsta spridarna av vetenskap inom forskningsområdena smärta och muskuloskeletal rehabilitering.

Lars har ett brinnande intresse för kritiskt tänkande, det vetenskapliga tillvägagångssättet och hur detta kan förbättra det kliniska arbetet, och det är just dessa ämnen som Lars och Erwin pratar om i vad vi skulle kunna kalla lite av ett mastodontavsnitt. Saker som tas upp är kritiskt förhållningssätt, logiska tankefällor och framtidens fysioterapi.

  • 00:00:00 - Intro
  • 00:01:35 - Presentation av Lars Avemarie, vetenskapskommunikatör, fysio, skribent och föreläsare
  • 00:40:45 - Kritiskt tänkande, logiska tankefällor, kognitiv bias och epistemologi
  • 01:19:00 - Framtidens fysioterapi, var är vi fel ute, vad behöver förändras och vilka egenskaper besitter framtidens fysioterapeut

Länk till de artiklar Lars skrivit som nämns i avsnittet:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.