Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Apr 17, 2021

I detta tvådelade avsnitt så har Erwin fått äran att dyka in i tankarna och kunskapen hos Kjartan Vibe Fersum, associate Professor på universitetet i Bergen, Norge.

Huvudtema för samtalet är ’Kognitiv Funktionell Terapi’ (CFT), ett personcentrerat, multidimensionellt terapeutiskt ramverk för omhändertagande av muskuloskeletal smärta, som Kjartan under många år varit delaktig i att utveckla tillsammans med den stjärnspäckade forskargruppen ledd av Peter O’Sullivan.

I den första delen av samtalet får ni ta del av Kjartans bakgrund och erfarenhet av historien och utvecklingen av de senaste 20 åren av omhändertagandet av muskuloskeletal smärta samt hur CFT utvecklats.

  • 00:04:34 – Kjartan in
  • 01:31:48 – Kjartan ut

Med det massiva problemet som är ländryggsmärta som exempel fortsätter samtalet för att förstå vad CFT är, vad det inte är och anledningen till att det utvecklades. Bland detta behandlas även termer såsom identitet, värderingar, meningsfullhet, sorg och relationen till smärta.

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.