Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

May 1, 2021

I avsnitt 130 gästas vi av den ökände Sports Physio, Adam Meakins. Adam Meakins är specialistfysioterapeut från England, kanske mest känd för att vara en av de mer nyktra uppseendeväckande och provocerande karaktärerna inom rehabiliteringsbranschen.

I ett samtal dedikerat till Adams specialistområde, nämligen axelsmärta, så pratar Adam och Erwin om hans bakgrund och hans relation till hennes majestät Drottningen av England. Men framförallt om hur Adam tar hand om en patient med axelsmärta, vitsen med speciella ortopediska tester, problemet med specifika diagnoser, nyttan av bilddiagnostik och självklart får vi ta del av hans tankar om manuell terapi.

Utöver detta bjuder Adam mycket på hur han kommunicerar med sina patienter, hans kliniska resonemang och råd till unga fysios/naprapater/kiropraktorer som börjat sin kliniska resa.  För att ta del av mer av det Adam Meakins gör:

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.