Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Mar 12, 2022

I det här avsnittet sitter Erwin tillsammans med specialistfysioterapeuten, David Parker, och pratar om det som kallas Multimodal Rehabilitering (MMR) vid smärta och stress. Även känt som ”sista bossen”, eller ”slutstation” i vården - när ingenting annat har hjälpt.

Vad gör man i ett MMR-team? Vad handlar det om och vad händer i en sån rehabilitering? David är specialist i smärta och arbetar i MMR-teamet på Svenska Rygginstutet, Ladvik i Stockholm och har en del att berätta.

I den här första delen berättar David först och främst om vad ett MMR-team är, hur man kommer dit som patient och de olika programmen riktade mot smärta och/eller stressrelaterad ohälsa.

Vi dyker senare in i varför inte alla ska gå MMR-team, om folk blir botade från smärta på MMR eller handlar det verkligen bara om att lära sig leva med sina problem? Det och mycket mer i dessa delar tillägnat den multimodala rehabiliteringen.

Svenska Rygginstitutet, där David jobbar och de tjänster de tillhandahåller hittar du på rygginstitutet.se.

Läs mer:

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.