Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Apr 23, 2022

I detta avsnitt har Erwin den stora äran att få sitta ner och prata med ingen än legenden som är Steven Linton, psykolog till grunden, professor emeritus och upphovsmakare bland annat till den välkända rädsla-undvikande modellen och det lika välkända och välanvända frågeformuläret Örebro Musculoskeletal Pain Questionnaire för screening av psykosociala faktorer, eller så kallade ’gula flaggor’.

Teman för samtalet är självklart just rädsla-undvikande, psykologiskt informerad smärtrehabilitering, screening och identifiering av psykosociala faktorer och dess relevans i omhändertagande och utveckling av långvariga besvär. Steven som har lett kampen för den biopsykosociala approachen i årtionden och bidragit med oerhört inflytelserik forskning som lett den framåt har såklart mycket att dela med sig av vilket han bjuder frikostigt på i det här avsnittet. Detta vill ni inte missa!

Några av de artiklar som nämns i avsnittet hittar du nedan:

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.