Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

May 21, 2022

Avsnitt 160 tillägnas nerverna och Erwin får nöjet att sitta ner och prata med en sann expert. Michael Shacklock, är en senior fysioterapeut från Australien med en lång meritlista, men främst känd för sitt arbete med nerver och det som kallas neurodynamik - var nervens fysiologi möter nervens mekanik. Michael har publicerat flertalet artiklar på ämnet, skrivit ett antal böcker och lär ut konceptet om neurodynamik genom sina kurser världen över.

Michael har varit med på den fysioterapeutiska scenen sedan 80-talet och kommer ha sin plats i yrkets historia med sina enorma bidrag. Erwin och Michael pratar om just neurodynamik, historien bakom upptäckandet hur nerver rör sig, hur de blir irriterade och kan bidra med smärta och obehag i rörelseapparaten och hur nervsträckstester (straight leg raise, SLUMP, upper neural tension test) kan och ska användas i kliniken och det kliniska resonemanget. Varsågoda att ta del av Michael Shacklocks frikostiga bidrag av hans enorma kunskap och erfarenheter!

  • 00:02:11 – Michael in

Länkar:

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.