Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Oct 29, 2022

I det 168:e avsnittet får vi dyka in i ryggkirurgi tillsammans med Martin Skeppholm, överläkare i ortopedi och såklart ryggkirurg. Erwin hade såklart alldeles för mycket att fråga om vilket innebar att detta avsnitt är första delen av två tillsammans med Martin.

I det här avsnitt berättar Martin om sin bana till att bli ryggkirurg, vad mötet med en ryggkirurg innebär och vad man kan förvänta sig om man har besvär med ländryggen eller nacken. Martin berättar också om den enorma och unika databasen som är Svenska Ryggregistret (Swespine) som förs över folk i Sverige som genomgår ryggkirurgi. Sedan hinner det pratas en massor om diskbråck och diskbråckskirurgi.

  • Information om Ryggkirurgiskt Centrum hittar du här: www.rkc.se

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.