Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Apr 15, 2023

Allt som har en början har också ett slut. I det här fallet gäller det vårt arbete och engagemang med Tyngre Rehab. Vi startade upp 2018 med ambitionen att sprida evidensbaserad kunskap inom det muskeloskeletala fältet. Vi tyckte det förekom alldeles mycket bullshit där ute och det saknades en bra informationskanal bland alla sociala medier och poddar. Vi ville ge en nyanserad och forskningsförankrad bild om smärta, skador och träning som inte bygger på "hitte-på" eller allmänt tyckande från nån pt-guru på youtube eller terapuet-influencer på Instagram.

Efter 180 unika podcast-avsnitt känner vi oss nöjda. Vi har gjort vår röst hörd, intervjuat en massa gäster inom olika expertområden, avlivat myter, visat på komplexiteten kring smärta, träning och rehab samt betonat betydelsen av patientcentrerad vård.

I samråd har vi därför fattat beslut om att avsluta Tyngre Rehab. Det känns vemodigt att släppa taget om något som vi ägnat så mycket tid och kärlek åt. Vi känner både stolthet och glädje över det vi har åstadkommit med Tyngre Rehab. 

Slutligen: TACK alla podd-lyssnare och följare! Er feedback, så väl ris som ros, har kryddat vårt engagemang och vilja att fortsätta producera content under dessa år. Att se tusentals nedladdningar av våra avsnitt varje månad har känts otroligt inspirerande, glädjande och motiverande. Men nu har vi nått ändhållplatsen för vår resa. Det här blir vårt sista avsnitt.

På återseende! 
Daniel, Kenneth, Erwin, Adrian och Oskar

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.