Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Dec 28, 2019

Adrian, Daniel och Erwin summerar 2019 genom att gå igenom höjdpunkterna under det gångna året. Killarna ger lite personliga reflektioner kring saker som hänt personligen och team Tyngre Rehab. Några av de punkter som tas upp är:

Årets

  • Poddavsnitt
  • Bluff
  • Fluga
  • Utbildning
  • Föreläsning

Dessutom diskuteras...


Dec 21, 2019

Erwin och Daniel ställs inför svåra val när Kenneth ställer dem mot väggen.

Kenneth ger killarna fasta alternativ att välja mellan, men frågorna är desto svårare. Det pratas högt och lågt om allt mellan julgodis, bicepscurl och vilken rehabliteringsintervention som är bäst vid ländryggssmärta.

  • 00:02:39...


Dec 14, 2019

I denna veckas mycket korta avsnitt sitter Erwin själv och härjar om varför han hatar frågan kring vad man ”får och inte får göra” när det kommer till träning, rörelser och rehab och varför det är dumt att resonera på det sättet!

  • 00:03:25 - Dagens tema, kroppens dos-respons förhållande
  • 00:05:00 -...


Dec 7, 2019

I veckans avsnitt tar sig Adrian, Daniel och Erwin an ett av de vanligaste smärtproblemen, nämligen det som kallas impingement i axelleden.

Grabbarna går igenom anledningarna till att termen sedan flera år anses förlegad och varför den inte beskriver vad som orsakar smärtan.

Alternativa förklaringar och termer...


Nov 30, 2019

Daniel och Kenneth berättar om sina egna skadeerfarenheter och hur de hanterat dessa problem. Kenneth tar upp skador från axel och knä som uppkommit i anslutning till handbollsspelande. Daniel berättar om när han fick weightlifters shoulder och råkade ut för en axelledsdistortion. Som vanligt får lyssnarna höra...