Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Mar 30, 2019

I avsnitt 21 pratar Adrian och Erwin om smärta och läkning. Du får veta hur du kan lära dig något om din egen smärta utifrån skärsår, krigsskador och hur hjärnan förändras vid inlärning.

De diskuterar även träningens roll vid läkningsprocessen och hur vanor kan påverka smärta.

Följ Tyngre Rehab och...


Mar 23, 2019

I avsnittet dyker Kenneth, med experthjälp från kliniker och doktorand Tobias Wörner, ner i frågeställningar kring höftrelaterad värk.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin...


Mar 16, 2019

Kenneth intervjuar Peter Malliaras kring senor och senrelaterad värk. Några ämnen som berörs är:

  • Varför upplever vissa personer senrelaterad värk?
  • Vad bör man som person med senrelaterad värk fokusera på?
  • Är det någon typ av injektioner som fungerar?

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram:


Mar 9, 2019

I avsnitt 18 tar Daniel och Kenneth upp begreppet "evidensbaserad medicin". Diskussionen tar utgångspunkt från ett blogginlägg, "Flush Your Stool Down The Funnel", av fysioterapeuten Erik Meira.

Frågor som behandlas är bland annat:

  • Vad är evidensbaserad medicin?
  • Vilka delar ingår?
  • Hur ska tratt-modellen...


Mar 2, 2019

I avsnitt 17 pratar Adrian och Erwin om vad som är dålig information kring ryggbesvär och ger istället mer vettiga förklaringar.

En av dessa är ”Kronjuvelerna”, en guldklimp både för dig som har ont i ryggen men även för dig som jobbar med personer med ryggsmärta.

Följ Tyngre Rehab och värdarna...