Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Dec 26, 2020

Daniel presenterar ett radioavsnitt från kvällspasset i P4 om Elin som haft långvarig ryggsmärta men som kom till en punkt i livet där en förändring behövde ske. Vad var det hon gjorde? In och lyssna för det här vill du inte missa!

  • 00:00:00 – Intro med Daniel
  • 00:03:03 – P4 Intervju med Elin
  • 00:09:25 –...


Dec 19, 2020

I veckans avsnitt delar Erwin och Kenneth med sig av egna erfarenheter av några konstiga fall där det inte riktigt gått som man tänkt det, både åt det sämre och det bättre. Ett par bra exempel på hur oförutsägbar människan och smärta kan vara. Trevlig lyssning!

För att stötta vår podcast på ett enkelt...


Dec 12, 2020

I veckans avsnitt sitter Erwin ensam vid mikrofonen och delar med sig av tips för hur du gör smärta riktigt långvarig. Med lite förståelse för hur vårt minne och föränderliga nerv- och immunsystem arbetar kan du också kanske se vart fallgroparna är som kan orsaka att smärta stannar kvar längre än vad den...


Dec 5, 2020

Kenneth och Daniel pratar om en editorial från BJSM som belyser hur man kan öka sin eller sina patienters följsamhet i rehabiliteringen. Fyra strategier som kan öka chansen att få rehabiliteringen att verkligen bli av.

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med...


Nov 28, 2020

Tobias Wörner fortsätter på den inslagna vägen och berättar om konservativ och kirurgisk behandling, hur mäter man resultaten i dessa studier, vad kan man dra för slutsatser av studier som är gjorda på området. På slutet summerar Tobias råd för både patienter och vårdgivare.