Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jan 25, 2020

Kiropraktor Daniel Pantelic som arbetar inom primärvårdsrehab på Handens sjukhus i Haninge intervjuas. Daniel berättar om sin kliniska resa från nyexaminerad kiropraktor med biomedicinsk syn till en idag mer pragmatisk kliniker med fokus på beteendemässiga aspekter vid bedömning och behandling av smärta. Några...


Jan 18, 2020

Adrian och Erwin gör hål på 10 feta myter om ländryggssmärta och kombinerar detta med 10 viktiga sanningar om ländryggssmärta.

Grabbarna har självfallet inte hittat på detta själva utan har till sin hjälp en viktig redaktörsartikel till British Journal of Sports Medicine, med titeln ’10 fakta alla borde...


Jan 11, 2020

Fysioterapeut Sofia Helin intervjuas om hur mindfulness kan hjälpa personer med psykisk ohälsa. Sofia delar med sig av sina erfarenheter från primärvården där hon bland annat arbetar med stress- och mindfulnessgrupper. Några av de frågor som tas upp är:

  • Vad är mindfulness?
  • Vilka tillstånd kan behandlas?
  • Vad...


Jan 4, 2020

Erwin & Kenneth pratar kring begreppet tennisarmbåge (lateral epikondylit). Vad är det för något? Varför får man det? Finns det några faktorer som kan påverka förloppet och vad bör man göra åt om man väl fått tennisarmbåge?

  • 00:00:00 – Intro
  • 00:02:36 – Presentation av ämnet
  • 00:04:00 – Vad är...