Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

May 30, 2020

I det extrainsatta avsnittet i serien om diskbråck svarar Adrian, Erwin och Kenneth på de lyssnarfrågor som kommit in. Ämnen som behandlas:

  • Hur träning kan ge smärtlindring vid diskbråck
  • Vad betyder det att ett diskbråck läker?
  • Kommer diskbråck med eller utan inflammation?
  • Tips på övningar/rehab vid...


May 23, 2020

I den sista delen i serien om diskbråck sitter alla i Team Tyngre Rehab samlade igen.

De snackar hur prognosen är för diskbråck och dyker in i komplexiteten kring de olika studierna på ämnet samt vad man kan säga om hur lång tid det kan ta innan man blir bättre. De pratar om läkningstid för diskarna och även...


May 16, 2020

Alla fyra medlemmar är återigen samlade för att fortsätta snacka om diskbråck.

Här pratas det om symtom vid diskbråck, hur kan det gå till när man blir undersökt vid misstanke om diskbråck? Begreppsförvirring vid diskbråck och mycket mer.

Det har kommit in väldigt mycket frågor just om diskbråck, vill du...


May 9, 2020

Som ni alla har väntat, här kommer det äntligen, DISKBRÅCKSAVSNITTET. För att avhandla detta tyngre ämne så sitter alla fyra killarna i Tyngre Rehab tillsammans och käbblar.

I den här första delen av tre så pratas det om kulturen och trosuppfattningarna kring diskbråcket, hur det uppstår, vad som händer...


May 2, 2020

I veckans valborgsavsnitt får ni återigen äran att lyssna på Erwin när han håller en monolog om fenomenet som kallas central sensitisering. Ett svårbegripligt fenomen som i korta ordalag handlar om kroppens förmåga att bli överkänslig och överbeskyddande.

Erwin nämner en lättläst artikel på området som...