Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jul 25, 2020

Tillsammans med David Holmgren, specialist inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin, diskuterar vi korsband, vad är det för något? Vilken funktion fyller det? Bör man operera om man skadat korsbandet? Detta är del 1 av 3. I nästkommande avsnitt diskuterar vi rehab efter skada, och till sist kommer vi svara...


Jul 18, 2020

I ett uppföljande avsnitt på de föregående avsnitten om stretching med Gregory Lehman (del 1 och del 2) så sitter Erwin och Kenneth och kommenterar lite vidare på de guldklimpar som Greg kläckte ur sig rörande stretching och vad vi vet och inte vet på ämnet.

  • 00:00:00 – Intro
  • 00:13:31 – Diskussion kring...


Jul 11, 2020

Greg Lehman återvänder till podden för att diskutera ett av sina favoritämnen: Stretching.

I första avsnittet svarade Greg på frågor om mekanismerna bakom stretching, skillnaden mellan olika stretchmetoder, stretchings påverkan på muskler, senor och stödjevävnad.

I dagens avslutande avsnitt svarar Greg på...


Jul 4, 2020

Greg Lehman återvänder till podden för att diskutera ett av sina favoritämnen: Stretching.

I första avsnittet svarar Greg på frågor om mekanismerna bakom stretching, skillnaden mellan olika stretchmetoder, stretchingens påverkan på muskler, senor och stödjevävnad. Vi får också höra hans tankar om...