Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Sep 26, 2020

I veckans avsnitt intervjuas fysioterapeut Sofia Helin om personer som lider av psykisk ohälsa. Sofia har gästat oss tidigare i avsnitt 62 där vi pratade om mindfulness.

Några av de frågor som tas upp:

  • Vad är psykisk ohälsa?
  • Hur tar det sig uttryck?
  • Vilken hjälp kan personer med psykisk ohälsa få...


Sep 19, 2020

I avsnitt 98 sitter Erwin och Kenneth med en färsk artikel från British Journal of Sports Medicine rörande varför forskare på senor helt förbiser de psykologiska aspekterna av att ha problem med en sena. De utforskar lite baksidorna av forskningen som också tar sig uttryck ganska friskt i vanlig klinik.

  • 00:00:00...


Sep 12, 2020

I veckans avsnitt intervjuas Per Palmgren som är universitetsadjunkt och forskare i medicinsk pedagogik vid institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME). Per har arbetat med medicinsk pedagogik sedan 2008 och anknuten till Karolinska Institutet sedan 2011.

År 2016 disputerade han med...


Sep 5, 2020

Adrian och Kenneth pratar om hur man kan träna trots smärta. Träning innefattar många variabler som frekvens, duration, intensitet, sets, reps, övningsval, hastighet, periodisering med mera.

Hur kan du göra för att träna trots smärta? Ska du minska ner eller öka?

De tar upp konkreta exempel på hur du kan...