Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Oct 31, 2020

I veckans avsnitt är Tyngre Rehab ärade att få gästas av vetenskapskommunikatören Lars Avemarie. Lars är kliniskt verksam fysioterapeut, skribent och internationell föreläsare men är för många känd via sociala medier som en av de främsta spridarna av vetenskap inom forskningsområdena smärta och...


Oct 24, 2020

Det 103:e avsnittet är ett soloavsnitt tillägnat det som kallas Terapeutisk Burnout, och det är Erwin som ensam håller i mikrofonen.

I detta korta avsnitt ges 11 viktiga råd i hur du motverkar att ledsna på yrket som vårdgivare och hur du behåller lågan brinnande för att orka fortsätta hjälpa...


Oct 17, 2020

Dagens avsnitt är en intervju med specialistfysioterapeuten Mia Fernando, även känd under namnet Baking Babies. Mia svarar på frågor bland annat kring graviditet, träning innan, under och efter graviditet, skillnader kring att föda med kejsarsnitt eller vaginalt och träning efter födsel.

Vill ni veta mer kring...


Oct 10, 2020

Erwin har inte en aning. Men Kenneth har bättre koll. Så i avsnitt 101 så sitter de tillsammans och reder hur kunskapsöversikter skapas samt hur man kan föra på Skansen. Till hjälp har de en infografik som du kan ta del av här [PDF].

  • 00:00:00 – Intro
  • 00:02:41 – Hur förskansar vi oss kunskap?
  • 00:04:41 –...


Oct 3, 2020

100 avsnitt. Tresiffrigt av Tyngre Rehab podcast. Av den anledningen sitter ju självklart hela kvartetten tillsammans och reflekterar över tiden som gått, favoritavsnitt och allmänt snack och vad som kan bli bättre och sämre.

En stor fråga går också ut till er lyssnare om feedback på vad vi kan göra bättre,...