Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jan 30, 2021

Kenneth och Erwin intervjuar en av Sveriges just nu främsta atleter inom kroppsbyggning, Calle Bolund. De pratar om kroppsbyggning, Calles resa och upplevelser inom sporten samt de skador och smärtproblem han kämpat med under loppets gång. In och lyssna!

  • 00:00:00 – Presentation av Calle
  • 00:03:01 – Calle...


Jan 23, 2021

Erwin sitter solo med ett avsnitt tillägnat det så kallade "egna apoteket", eller i rättare bemärkelse, vårt egna smärthämmande system. Ett kortare avsnitt med en liten novell om hur vi smärtlindrar oss själva.

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med...


Jan 16, 2021

Kenneth och Erwin pratar om en rykande färsk studie där man jämfört två olika träningsinterventioner mot varandra vid knäskålssenetendinopati.

Finns det en fördel av att ha progression i träningen jämfört med ett klassiskt excentriskt träningsupplägg? In och lyssna!

För att stötta vår podcast på ett...


Jan 9, 2021

I avsnitt 114 presenterar Kenneth Färnqvist sin senaste studie "Factors associated with outcome following exercise interventions for Achilles tendinopahy: A systematic review".

Daniel, Erwin och Kenneth diskuterar kring ämnet, forskning och vad vi faktiskt kan säga om medverkande faktorers betydelse...


Jan 2, 2021

Kenneth och Daniel summerar 2020. Vad kommer av 2021, lyssna till uppsatta mål för det kommande året.

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande: