Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

May 29, 2021

I detta sjukt nog längre soloavsnitt med Erwin så kommer del 2 av reflektionerna på Cognitive Functional Therapy-kursen med Kieran O’Sullivan. Erwin delar med sig av uppföljning på live patientfallet och de intressanta aspekter det medförde av att få observera Kieran som den stjärnterapeut han är.

Erwin går...


May 22, 2021

I detta kortare soloavsnitt delar Erwin med sig av sina reflektioner från första halvan av kursen i Cognitive Functional Therapy med Kieran O’Sullivan. Saker som tas upp är dels övergripande om kursen i sig men också om intressanta saker som första halvan fört med sig. Till exempel hur vi kanske måste...


May 15, 2021

I avsnitt 132 ger Daniel sina fem främsta tips för att minska risk för träningsskador. Vilken betydelse har träningsvolym, så kallad acute-chronic workload ratio, återhämtning, avlastning, stress och svaga länkar?

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med...


May 8, 2021

I avsnitt 131 diskuterar Daniel och Erwin en twitter-tråd som berör problem inom den amerikanska kiropraktorutbildningen och som väckt mycket reaktioner inom sociala medier.

Trådskaparen heter Geronimo Bejarano och är fd kiropraktorstudent som valde att hoppa av utbildningen. För podcasten Strength Rehab...


May 1, 2021

I avsnitt 130 gästas vi av den ökände Sports Physio, Adam Meakins. Adam Meakins är specialistfysioterapeut från England, kanske mest känd för att vara en av de mer nyktra uppseendeväckande och provocerande karaktärerna inom rehabiliteringsbranschen.

I ett samtal dedikerat till Adams specialistområde,...