Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jun 15, 2019

I avsnitt 32 av Tyngre Rehab Podcast pratar Adrian med Brun Ulfhake, Professor i anatomi på Karolinska Institutet. Brun är läkare i grunden, har arbetat som anestesiolog och dykläkare och har forskat på ett antal ämnen fokuserade mycket kring åldrandets biologi.

  • De börjar med att prata om hur man som forskare kan välja inriktning efter det man brinner för.
  • Efter det diskuteras muskelatrofi. De pratar om vad det är, hur det går till, när det börjar och vad vi vet som påverkar det positivt och negativt.
  • Brun pratar sedan om vilka typer av träning som vi vet är mest effektiva och hur olika sjukdomar kan påverka.
  • De diskuterar även vilka mekanismer som verkar ligga bakom och Bruns intresse för kalorirestriktion för hälsa och åldrande.
  • Även ämnena testosterontillskott och skatt på läsk berörs.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts (iTunes) - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth FärnqvistAdrian Valkeaoja och Erwin Lindén.