Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jan 29, 2022

I vad som var tänkt att bli en lättsmält reflektion på en färsk studie om tung träning vid fibromyalgi så fick Erwin istället åka på ännu en resa i kunskapslandet som gömmer sig i den ende och fantastiske Mathias Andersson.

Mathias är fysioterapeut, arbetar inom smärtrehabilitering, doktorand och forskar vid Högskolan Dalarna där han även är kursansvarig vid magisterprogrammet i Fysioterapi. Sedan är han också ordförande i Smärtsektionen inom Fysioterapeuternas fackförbund, där han också är ansvarig utgivare av facktidningen SENS.

Mathias tar oss med på en resa dels genom hans egen historia, fysioterapins historia, fysiologin bakom fysioterapi, SMÄRTA, hans forskning och arbete med fibromyalgi och hur fysioterapi faktiskt bidrar till planetens hållbarhet. Mina damer och herrar, det här är två timmar ni inte vill missa - åtminstone om ni vill höra Erwin låta helt lyrisk.

Nedan följer den lektyr som tas upp i avsnittet:

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.