Preview Mode Links will not work in preview mode

I Tyngre Rehab podcast diskuterar värdarna Daniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek allt som berör rehab, träning och smärta. Ambitionen är att förmedla evidensbaserad kunskap på ett lättbegripligt sätt som alla lyssnare kan ha nytta av. Följ oss på instagram under @tyngrerehab, där vi lägger upp nyheter, studier och notiser inom områden vi finner intressanta.

Jan 21, 2023

I avsnitt 174, det riktigt första avsnittet av Tyngre Rehab för 2023 så får Erwin möjligheten att sitta ner och prata med Ben Cormack, även känd på sociala medier under sitt företagsnamn ’Corkinetic’.

Ben jobbar som muskuloskeletal terapeut och har en klinisk bakgrund inom vad som kallas Sports Therapy. Men han är idag nog mest känd som utbildare då han internationellt håller evidensbaserade kurser inom smärta, träning och rehabilitering, med ett särskilt personcentrerat fokus och ’no bullshit-approach’.

Tema för samtalet är den artikel som Ben fick publicerad förra året om hur den biopsykosociala modellen (BPSM) kommit vilse och använts på fel sätt. Det pratas lite om BPSM historia, hur den kommit att användas på fel sätt och hur det humanistiska och enactivistiska perspektivet kan vara en modern väg framåt för att lägga till rätta den så kallade personcentrerade biopsykosociala ansatsen.

För att stötta vår podcast på ett enkelt sätt så ta del av vårt samarbete med utbildningsplattformen TrustMe-Ed och deras prenumerationserbjudande:

Följ Tyngre Rehab och värdarna på Instagram: @TyngrerehabDaniel Andréasson, Kenneth Färnqvist, Erwin Lindén och Oskar Ek.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.